Дървена дограма

Естественият материал създава топла домашна обстановка, а поради своя микропорест строеж, масивната дървесина не позволява образуването на конденз и мухъл. Вътрешните декоративни каси, первази и подпрозоречни дъски дооформят външния вид на прозореца и премахват необходимостта от довършителни работи след монтажа. Има възможност за комплектоване с различни видове стъклопакети с дебелини до 32 мм. Нискоемисийните стъкла, производство на “Pilkington” – Великобритания, които използваме за изработка на стъклопакетите, в съчетание с топлоизолационните свойства на масивната дървесина, са отлична инвестиция в подобряването на топлинния баланс на жилището.

Дограмата е изпълнена по немска технология с профил от трипластово слепена масивна дървесина (дъб или бял бор) с дебелина 68 мм. Дървесината е със селектирани лицеви слоеве – без чепове и снаждане. Обработена е с импрегнанти и лакове на водна основа на италиански и немски производители. Покритията са с висока еластичност и с UV-филтър за дълготрайна защита. Чрез байцване са възможни различни цветови изпълнения.

Дъбът е европейски широколистен дървесен вид с високи показатели за плътност и твърдост. Трайността на дъбовата дървесина е несравнима – все още могат да се видят врати, прозорци, дюшемета и мебели от дъб в различни исторически обекти. Някои от тях са на възраст над 200 – 300 години. Дъбът се поддава на байцване изключително добре. При цветова обработка с байц се откроява характерната му благородна текстура, която създава усещане за стил и качество.

Белият бор е иглолистен дървесен вид, използван с векове за изработка на външни врати и прозорци, поради своите отлични изолационни свойства. Изсушен добре и обработен по съвременни технологии, той може да запази визията и експолатационните си свойства повече от 50 години. Белият бор е много практична алтернатива за всяка къща или вила. Външният му вид неминуемо води до асоциацията с топлина и уют.